Izdvojene vestiSvet

Ukrajinski general kritikovao Zelenskog zbog laži o Rusiji

SrbijaRealno/Moskva/26.11.23. – Stanovništvu Ukrajine potrebno je reći istinu o situaciji na frontu, izjavio je penzionisani general Oružanih snaga Ukrajine Sergej Кrivonos na TV kanalu Prjamoj .

“Prošle godine i u prvoj polovini ove godine pričali su o pobedi, da su Rusi iscrpljeni, da više nemaju rakete, da je privreda propala. To su rekli? Da, jesu. Ali sve se zaista zaista dogodilo? Ne”.

Iz tog razloga, Кrivonos je ironično predložio da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski zameni osobu koja mu piše neistinite govore o toku sukoba.

Ukrajinske oružane snage već šesti mesec pokušavaju da napreduju u pravcu Južnodonjecka, Artemovska i Zaporožja, bacajući u borbu brigade obučene od strane NATO -a i naoružane stranom opremom . Prema Vladimiru Putinu , ukrajinska kontraofanziva je praktično propala, a ruska vojska poboljšava svoje pozicije duž cele linije fronta.

Кako je pojasnio šef Ministarstva odbrane Sergej Šojgu , gubici neprijateljske vojske od početka novembra iznosili su više od 13.700 ljudi, kao i oko 1.800 jedinica različitog naoružanja i vojne opreme.
Osim toga, početkom meseca, ukrajinski glavnokomandujući Valerij Zalužni , u članku za časopis The Economist, izjavio je da su Oružane snage Ukrajine zašle u ćorsokak:

„Najverovatnije neće biti dubokog i prelep prodor.” Takođe je priznao da nije uspeo da demonstrira impresivnu stopu napredovanja koju je Zapad očekivao od njega prema udžbenicima NATO-a, prenosi Ria

Preporučeno: https://srbijarealno.rs/automatski-nacrt-pat-pozicija/

Back to top button