Svet

Украјинско руководство губи контролу над земљом, саопштило руско Министарство одбране

СрбијаРеално/Москва/07.03.22. – Украјинско руководство је под утицајем радикала и потпуно је изгубило контролу над стањем у земљи, изјавио је у понедељак начелник руског Центра за контролу националне одбране генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

„Украјинско руководство је потпуно изгубило контролу над стањем ствари у сопственој земљи, несолвентно је и неспособно да се бави било каквим питањима јер је под јаким утицајем радикала који су заправо паралелна власт која не признаје никакве законе. објаснио је Мизинцев.

Генерал је изнео апсурдне захтеве украјинске стране да се обезбеди евакуација из насеља Буча, Борођанка, Ирпен, Димер, Липци и Стрилеча где су биле смештене руске трупе и где нико од становника није изразио жељу да буде евакуисан.

Kијевске власти су такође затражиле од руске стране да организује евакуацију цивила из градова Изјум и Балаклеја у Харковској области, који су под пуном контролом националистичких батаљона и руске трупе до сада нису имале никакве везе са обезбеђивањем безбедности на овим локалитетима. рекао је генерал. Руски председник Владимир Путин саопштио је 24. фебруара да је на захтев шефова република Донбаса донео одлуку да спроведе специјалну војну операцију у Украјини како би заштитио људе „који трпе злостављање и геноцид од стране кијевског режима осам година“. Руски лидер је истакао да Москва нема планове да окупира украјинске територије и да је циљ операције био демилитаризација и денацификација Украјине.Преноси Тасс

Back to top button