Izdvojene vestiTurizam

Унапређење сарадње са Црном Гором

СрбијаРеално/БЕОГРАД/27.05.22. – Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић и министар економског развоја и туризма Црне Горе Горан Ђуровић разговарали су данас о могућностима унапређења сарадње у области туризма.

Министарка Матић је оценила да је потребно осмислити заједничке туристичке производе и наставити сарадњу на пројектима у области туризма који су усмерени ка фондовима Европске уније, у циљу креирања заједничке туристичке понуде и промовисања туристичких дестинација.

Она је додала да је тржиште Црне Горе приоритетно емитивно туристичко тржиште за Републику Србију и да су се туристи из Црне Горе у прва три месеца ове године нашли на шестом месту према броју долазака у Републику Србију. 

Министар економског развоја и туризма Црне Горе Горан Ђуровић истакао је да је циљ посете да се пошаље порука да односи две земље треба да се подигну на виши ниво. Он је оценио да је Црна Гора интересантна туристичка дестинација за туристе из Србије, као што је Србија интересантна дестинација грађанкама и грађанима Црне Горе, додајући да је регион кључан  у броју туриста. Он је поручио свим грађанима и грађанкама Србије да су добродошли  и ове сезоне у Црној Гори.

Министри су изразили уверење да ће се, уз заједнички рад у оквиру новоформиране радне групе за промоцију у области туризма Републике Србије и Црне Горе, постићи значајни резултати у обе државе.

Back to top button