Dijaspora

“Upoznajte Srbiju – Dan Srbije”- San Dijego

SrbijaRealno/SAN DIJEGO/03.05.23. – U San Dijegu je 29. aprila održana izložba “Upoznajte Srbiju – Dan Srbije” u Balboa parku, u Sali Nacija u internacionalnom selu, koje za cilj ima promociju kultura razlicitih zemalja. Organizator ove izložbe je bio Srpski kulturni centar u San Dijegu. Izložba je trajala četiri sata i posetilo ju je više od hiljadu posetilaca.

Ovo je prvi put da su gradjani San Dijega imali priliku da vide izložbu o Srbiji. Posetiocima  su predstavljeni srpski jezik, istorija, tradicija, religija, znamenite licnosti, nauka i sport.

Posetioci su mogli da nauče nešto o Srbiji i njenom narodu, danu kad se srpska zastava  viorila nad Belom kućom, o Milankovicu, Pupinu, Tesli, Djokovicu, Jokicu, Marjanoviću, ali i mnogim drugim velikanima. Bila je i degustacija tradicionalne srpske kuhinje , a na ulazu su članovi kulturnog centra dočekivali posetioce sa hlebom i solju u tradicionalnoj srpskoj nošnji.

Izložba je bila prilika da se predstavi Srbija u najboljem svetlu i da se pokaže šta sve naša zemlja ima da ponudi.

Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa srpskom kuhinjom, folklornim igrama i muzikom, kao i da nauče nešto novo o srpskoj istoriji i kulturi. Na izložbi su uživo nastupali  folklorna grupa Morava i pijanistkinja Mirjana Anastasijevic. 

Ova izložba je bila prilika da se pokaže bogatstvo srpske kulture i da se promoviše Srbija kao turistička destinacija. Organizatori su uspeli da naprave jedinstveno iskustvo za sve posetioce, koji su se vratili kući oduševljeni onim što su videli i doživeli.

Back to top button