Srbija

Упозорење: Јак и олујни ветар

СрбијаРеално/БЕОГРАД/26.11 – Републички Хидрометеоролошки Завод објавио је данас упозорење за кошавско подручје на јак олујни ветар.

У току дана, у кошавском подручју дуваће јак, а на југу Баната и у доњем Подунављу повремено и олујни југоисточни ветар, наводи се у упозорењу.

Због ветра, на подручју Баната на снази је наранџасти метеоаларм, док је на подручју Београда и Поморавља на снази жути метеоаларм.

Завод је објавио и прогнозу да ће сутра бити и до 17 степени у појединим деловима земље. У Србији ће сутра бити променљиво облачно, киша се местимично очекује рано ујутро, као и касније увече и ноћу, док ће у току дана бити углавном суво, са сунчаним интервалима, а на високим планинама понегде снег.

Ветар ће бити слаб и умерен, у планинским пределима и на југу Баната јак, јужни. Најнижа температура од 1 до 9 степени Ц, а највиша од 10 до 17 Ц, у Тимочкој Крајини око 7 Ц.

У Београду ће бити променљиво облачно. Рано ујутро киша, у току дана суво са сунчаним интервалима, а повремено краткотрајна киша поново се очекује увече и током ноћи. Ветар слаб и умерен, југоисточни. Најнижа температура око 6 Ц, а највиша око 14 степени Ц.

Према прогнози за наредних седам дана, у Србији се у недељу очекује ново наоблачење с кишом, на високим планинама са снегом. У понедељак ће бити хладније, у већем делу земље уз постепени престанак падавина, а у Војводини и уз делимично разведравање, само још понегде краткотрајна уз кишу и снег.

У уторак се очекује променљиво облачно и хладно са сунчаним интервалима. Краткотрајна суснежица и снег очекују се на североистоку Србије и у планинским пределима. У среду суво и топлије, а од четвртка облачно с кишом, на планинама са снегом, који се крајем периода уз нови пад температуре понегде очекује и у нижим пределима.

Back to top button