Svet

„Ускочио“ у оперу јер је недостајао тенор

СрбијаРеално/ПАРМА/17.12 – Младић из Кине, који усавршава оперско певање у Италији, постао је глобална интернет звезда након што је сасвим случајно добио својих пет минута славе, а које је оберучке прихватио у секунди. Наиме, током концерта оперске диве Лисет Опоресе, током извођења биса, у једном тренутку је зафалио мушки извођач. Када је после прве деонице видео да га нема, Лиу Јанвеи је решио да се укључи у оперу, с чим је прво збунио саму оперску диву, након чега је наступило опште одушевљење.

Лиу Јанвеи има 24 године и тренутно се налази на мастер студијама на конзерваторијуму „Ђузепе Николини ди Пјаћенца“ у Италији. Када је чу да Лисет Опоресе има концерт у Парми, није два пута размишљао шта му је чинити, пошто му је управо ова дива једна од омиљених оперских певача данашњице.

Уживајући у њеном наступу, током једног од бисева на крају, када је приметио да током извођења познате арије недостаје мушки тенор, решио је да ускочи у улогу. У први мах, Опереса није знала шта се дешава, али чувши младићев глас, одушевљено га је слушала, док је остатак сале почео да му аплаудира.

На крају, захваљујући друштвеним мрежама Лиу је постао права звезда, а у домовини га сматрају за културног амбасадора који ће побољшати слику Кине у свету.

Међутим, сам Лиу сматра да није лепо поступио и замолио је своје пратиоце на друштвеним мрежама да не опонашају његов поступак.

„Молим вас, не прекидајте певаче док наступају на сцени. То је јако непристојно. Немојте да имитирате мене, јер ја ово више никада нећу поновити у будућности. Тај чин дефинитивно није вредан поноса.“, написао је он у виду статуса на кинеској друштвеној мрежи Веибо.

Да у његовим речима има истине, говори и чињенца у виду потеза који је начинио након концерта који га је произвео у звезду. Наиме, он је пришао оперској диви, и упутио јој је најискреније извињење због свог поступка. Судећи по фотографији која је настала том приликом, а коју је поделио на Веибу, Лисет Опореса му је опростила са нескривеним задовољством.

Back to top button