Region

Uskršnji bazar u Herceg Novom

SrbijaRealno/HERCEG NOVI/09.04.23. – Organizacija žena Herceg Novog koja okuplja veliki broj kreativnih sugrađanki, u saradnji sa Turističkom organizacijom, uoči predstojećeg Uskrsa organizovala je bazar u pešačkoj zoni, u centru grada. Na štandovima su izloženi ručno rađeni predmeti, nakit, torbe, slatkiši…

Pažnju mališana, ali i odraslih posebno privlače ručno rađene krpene igračke koje sa velikom ljubavlju pravi Slavka Vujičić. Kaže da kao članica Organizacije žena redovno izlaže na bazarima, a ovog puta u ponudi ima uskršnje zečeve u raznim bojama, žapca, lava, majmune od čarapa, piše jadrannovi.me.

Slavka Vujičić je po struci mašinski inženjer, a izradom krpenih lutaka bavi se intenzvno duže od decenije.

“Uvijek sam voljela da pravim igračke, najprije sam pravila svojoj djeci, a sada mi je to velika ljubav i veliko zadovoljstvo“, rekla je Slavka Vujičić.
Igračke su rađene od prirodnih materijala i potpuno su bezbedne čak i za bebe.

“Sve radim od pamuka i svaku igračku prije punjenja operem. Punim ih silikonskim pahuljicama, koje su antialergijske i potpuno bezopasne“, ističe Slavka.

Deca su uglavnom oduševljena, kada ugledaju krpene lutke. Često joj i odrasli traže da napravi neku igračku koja ih podseća na detinjstvo.

Inženjerka Slavka Vujičić do ratnih dešavanja u bivšoj Jugoslaviji radila je i živela u Sarajevu.

Dolazak u Herceg Novi, u kome se ,kako kaže oseća kao kod kuće, donio joj je mogućnost da se potpuno posveti omiljenom hobiju, kojim uz radost stvaranja upotpunjuje i kućni budžet.

Rukotvorine možete pogledati i na Instragram stranici gospodje Vujičić mia_ami.handmade.montenegro

Back to top button