Politika

Usvojen Program podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji u 2023. godini

SrbijaRealno/BEOGRAD/12.04.23. – Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije, na predlog Кabineta ministra za ravnomerni regionalni razvoj, usvojen je Program podsticanja regionalnog rasta u Republici Srbiji u 2023. godini, za koji su opredeljena sredstva u iznosu od 325.100.000,00 dinara.

Ovaj dokument ima za cilj sistemsku podršku podsticanju regionalnog razvoja na celoj teritoriji Republike Srbije, povezivanje, koordinaciju i usklađivanje regulative, institucija i aktivnosti vlade i jedinica lokalnih samouprava, kao i svih drugih relevantnih aktera.

Program će, na adekvatan način, omogućiti planiranje i sprovođenje politike regionalnog razvoja, na osnovu razvojnih dokumenata na republičkom, regionalnom i lokalnom nivou.

Predviđeno je i otvaranje Javnog poziva za sufinansiranje projekata jedinica lokalne samouprave, koje će na ovaj način moći da kandiduju svoje projekte.

Programom su definisane oblasti, uslovi, način konkurisanja, kao i kriterijumi utvrđivanja predloga za raspodelu sredstava, a određen je i rok za podnošenje prijava.

Back to top button