Društvo

Ванредно стање у осам општина

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 15.12 – Отклањају се последице великих снежних падавина, а ванредна ситуација на снази је у осам општина – Ивањици, Лучанима, Новој Вароши, Љубовији, Крупњу, Ариљу, Бајиној Башти и Малом Зворнику, где је без струје 40 одсто становника.

Општина Мали Зворник прогласила је ванредну ситуацију. Четрдесет одсто становника те општине од недеље ујутру нема електричну енергију, углавном у горњем делу територије.

Сва расположива механизација је ангажована како би се очистили планински путеви који воде до далековода, а према речима председника Општине Мали Зворник Зорана Јевтића, снег је уништио и неколико километара нисконапонске мреже.

Сви главни путеви су проходни.

Јевтић апелује да уколико има слободних екипа Електродистрибуције да дођу да помогну.

“Оборени електрични стубови су у лошем стању, људима пропада зимница, а има и болесних”, додаје Јевтић.

Ванредна ситуација је и даље на снази у Крупњу и Љубивији где још нема струје у десет села.

На подручју ивањичке општине без струје је око хиљаду потрошача у подјаворским и подмучањским селима.

У лучанкској општини без струје је око хиљаду потрошача у планинским селима. Јуче током поподнева електричну енргију добило је више од 2.000 домаћинстава у Драгачеву који струју нису имали дуже од два дана.

Сви путни правци првог и другог реда као и они ка планинским центрима у Моравичком округу су проходни а мештани са локалним самоуправама чисте и некатегорисане путеве.

Back to top button