DruštvoIzdvojene vesti

Ватрогасци спасиоци спасили пет особа после експлозије

СрбијаРеално/БЕОГРАД/23.11 – Припадници Сектора за ванредне ситуације експлозију која се данас догодила у фабрици ракета, на кружном путу Лештане, успели су да стабилизију ситуацију и према до сада утврђеном стању смртно су страдале две особе, док је 16 лица повређено, изјавио је командант Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд Милош Мајсторовић.

Прецизирао је да су ватрогасци спасиоци спасили пет особа у сарадњи са екипама хитне помоћи и полиције.

„Kомандно оперативни центар Ватрогасно спасилачке бригаде Београд у 14.13 часова добио је дојаву да је дошло до експлозије у фабрици ракетног горива у непосредној близини Бубањ потока“, рекао је Мајсторовић и додао да су на лице места упућене адекватне снаге, 11 возила и 36 ватрогасаца.

Доласком на лице места, како је објаснио, установљено је да је дошло до експлозије у магацину површине од 240 метара квадратних у коме је било ускладиштено 500 ракета са по 30 килограма ракетног горива.

„У овом тренутку ватрогасци спасиоци стабилизовали су ситуацију и обављају претрагу терена и користе дрон са термовизијом како би се лоцирали евентуално страдали и повређени“, рекао је Мајсторовић.

Back to top button