DijasporaIzdvojene vesti

Veče puno emocija i pravih vrednosti sa Nemanjom Bogunovićem

SrbijaRealno/SAN DIJEGO/07.02.2023. – U subotu, 4. februara, u prostorijama Srpskog kulturnog centra San Dijego, održan je koncert klasičnog gitariste Nemanje Bogunovića. Prisutni su mogli da uživaju u zvucima filmske, internacionalne muzike, ali i divnih vojvođanskih pesama i neizbežno “ Tamo daleko”. Naš uspešni klasični gitarista je u San Dijegu boravio još kao student i imao je čast da radi sa čuvenom španskom porodicom Romero. Sada, kao prijatelj Srpskog kulturnog centra, održao je koncert koji bi okupio istinske ljubitelje klasične gitare. Po želji našeg umetnika, koncert je održan u opuštenijoj varijanti da bi ljudi mogli da uživaju i prisustvuju ovom događaju u San Dijegu.

Nemanja Bogunović sa članovima Srpskog kulturnog centra

Srpski kulturni centar San Dijego osnovan je u junu 2019. godine sa idejom da promoviše i sačuva srpski jezik, kulturu i tradiciju među decom koja su rođena i rastu u San Dijegu i širom Sjedinjenih američkih država.

Nemanja Bogunović sa prijateljem Vlajkom Djordjevićem

Naše delovanje se odvija kroz Školu srpskog jezika i kulture, Dramsku sekciju, Nikola Tesla naučni klub, priredbe i razne kulturne događaje koji promovišu književnost, umetnost, istoriju, muziku, film i pozorište. Za one koji žive izvan San Dijega, postoji mogućnost učenja preko online časova preko Zoom aplikacije.

U saradnji sa Tesla naučnom Fondacijom SAD-a i Tesla naučnom Fondacijom Srbije u okviru Srpskog kulturnog centra San Dijego osniva se Tesla naučni klub, sa ciljem upoznavanja dece sa životom i delom Nikole Tesle.

Glavni cilj Centra je da kroz različite aktivnosti i sadržaje neguje srpski jezik, kulturu i baštinu, te da približi srpsku tradiciju i običaje multikulturalnoj sredini u kojoj živimo.

Back to top button