SvetŽivot i stil

Velika Britanija: Kralj Čarls Treći prvi put na poštanskim markama

SrbijaRealno/London/14.03.23. – Kraljevska pošta Velike Britanije će pustiti u promet posebnu seriju od 10 poštanskih maraka na kojima će prvi put biti prikazana silueta novog britanskog kralja Čarlsa Trećeg.

Lik kralja Čarlsa Trećeg će tako prvi put na britanskim poštanskim markama zameniti siluetu njegove majke, kraljice Elizabete Druge, koja je preminula u septembru prošle godine, prenosi Bi-Bi-Si. Na ovim poštanskim markama je prikazano baštensko cveće, a lik kralja Čarlsa Trećeg, prikazan iz desnog profila, može se videti u levom gornjem uglu. Povezivanje Čarlsa Trećeg sa baštenskim cvećem odražava činjenicu da je britanski kralj poznat kao “strastveni baštovan”, saopštio je Dejvid Gold iz Kraljevske pošte.

Ove poštanske marke mogu da se naruče počev od današnjeg dana, a sledeće nedelje će biti puštene u poštanski saobraćaj, dodaje Bi-Bi-Si. Lik preminule kraljice Elizabete Druge se koristio na posebnim izdanjima britanskih poštanskih maraka od 1968. godine. Poštanske marke sa siluetom Elizabete Druge će i dalje biti u upotrebi sve do isteka zaliha.

Back to top button