Beograd

Весић: До сада 105 стабала пресађено и спашено „садишом“

СрбијаРеално/БЕОГРАД/20.12 – У оквиру акције Фондације за децу и младе у Београду „Гнездо“, уочи новогодишњих празника, предшколска установа „Петлић“ на Новом Београду добила је јелку са бусеном, као и дрво багрема, које је пресадила машина „садиша“.

Садњи је данас присуствовао и заменик градоначелника Горан Весић, који је истакао да је багрем пресађен у „Петлићу“ 105. дрво које је до сада посађено „садишом“, односно 105. стабло које је спашсено и које би, нажалост, било посечено.

Додао је да ће „садиша“ спасити много стабала у будућности.

Фото: Танјуг

Весић је рекао да су се радо одазвали на позив Фондације “Гнездо“, и у з помоћ ЈКП „Градско зеленило“ обезбедили 307 јелки са бусеном које ће бити подељене у предшколским установама у граду.

„Деца из овог вртића су желела да имају своје дрво багрема које ће пазити и заливати, а када прођу новогодишњи празници малишани ће јелке које су добили, садити у двориштима својих вртића и тако учити о томе како се чува животна средина“, додао је Весић.

Садњи је присуствовала и директорка фондације „Гнездо“ Тања Поповић која је подсетила да је акција поделе јелки предшколским установама у Београду започета прошле недеље, а новогодишња стабла биће подељена у свих 17 предшколских установа.

Back to top button