BeogradIzdvojene vesti

Весић: Изградњом саобраћајница Батајница боље повезана са другим деловима града

СрбијаРеално/БЕОГРАД/26.11 – Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас радове на завршној, трећој деоници у Белегишкој улици на територији општине Земун i истакао да ће новоизграђена обилазница омогућити грађанима који живе у насељу Шангај да независно од пруге дођу до Батајнице.

“Реконструкцијом пруге Београд – Нови Сад, овде је сада брза пруга и укида се пружни прелаз који је постојао деценијама. Радимо надвожњак који ће бити завршен до краја године. У међувремену, док се ови радови не заврши, сада се кроз Белегишку улицу наставља 3,6 километара обилазнице. Она омогућава грађанима из насеља Шангај да без проблема стигну у Батајницу, да изађу на ауто-пут. С обзиром на то да се овде налази интермодални терминал, који ће бити највећи у овом делу Европе, а који ради Европска унија заједно са Србијом, овде ће бити логистички центри тако да ће ова улица и те како бити важна и корисна. Пре или касније морали бисмо да је саградимо”, рекао је Весић.

Када се овоме дода излазак на ауто-пут, надвожњак, али и Батајнички друм и Батајнички булевар, који ћемо радити, јасно се види колико је урађено да би Батајница била саобраћајно повезана са другим деловима града и колико је бољи комфор живота људи који живе у Батајници, навео је заменик градоначелника. То је рађено на захтев грађана и Општине, заједно сви можемо да радимо како би сваки део града постао боље место за живот, пценио је Весић и додао да интермодални терминал ради Република,Град саобраћајнице, а Република ће радити и Батајнички друм. Овде ће бити хиљаде радних места и Београд тако напредује, подвукао је Весић.

Фото: Беоинфо

Председник општине Земун Гаврило Ковачевић је рекао да се тренутно у општини Земун ради на више веома важних пројеката.

“То су пројекти попут изградње брзе пруге, надвожњака преко пруге, обилазнице око интермодалног терминала У плану је реконструкција школе „Митраљета” у Батајници, Земунског кеја, као и 6,6 километара канализационе мреже у старом језгру Земуна. Ту је и изградња фабрике вакцина и сервисних саобраћајница. Ово су огромни пројекти за нашу општину, са процењеном вредношћу већом од 50 милиона евра. У договору са руководством Града Београда правимо планове за следећу годину а један од најважнијих пројеката биће повезивање насеља Угриновци са Земун пољем”, рекао је Ковачевић.

Саобраћајница се састоји из три деонице, од којих су две завршене, у дужини од 1.860 и од 600 метара, а у току су завршни радови на трећој, уз обилазницу, у дужини од 1.170 метара.

Back to top button