BeogradIzdvojene vesti

Весић на Међународни дан борбе против насиља над женама посетио Сигурну кућу

СрбијаРеално/БЕОГРАД/25.11 – Наше друштво је последњих година урадило много по питању кажњавања насилника и пружања помоћи женама и деци који су жртве насиља, али недовољно како би насиље било искорењено, насиље је присутније него што га видимо и нажалост један број жена још увек се не охрабрује то да пријави, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић приликом посете Сигурној кући поводом Међународног дана борбе против насиља над женама.

“Данас је дан у коме се подсећамо да је насиље над женама још увек присутно у нашем друштву. Данас посебно треба да говоримо о насиљу над женама, мада би то требало да буде тема свих 365 дана у години и зато је ово прилика да кажемо да свака жена која трпи насиље треба и да га пријави”, указао је Весић.

Постоје јасни законски механизми да се оне заштите и зато не треба да пристају на живот под насиљем, јер тај живот никада није решење и пре или касније ће доћи у ситуацију да ће морати да пријаве насиље, казао је Весић и нагласио да што се насиље пре пријави оно ће се брже санкционисати и могу се спречити неке од страшних последица, а то су убиства.

Back to top button