Beograd

Весић: Од четвртог јануара поново се враћа тролејбуска линија 19

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 24.12 – Заменик градоначелника Горан Весић у оквиру акције „Београд побеђује” обишао је данас са својом покретном канцеларијом становнике Месне заједнице „Стеван Синђелић” у Устаничкој улици на Коњарнику и разговарао са суграђанима о проблемима са којима се сусрећу и начинима за њихово решавање.

Весић је истакао да је данашња посета резултат молбе грађана овог краја града који су пре неколико месеци писали захтев да им се врати тролејбуска линија 19.

„Данас сам дошао да им кажем да је Град донео одлуку да од четвртог јануара врати тролејбус 19 који ће ићи до Славије, а од ње ће ићи нова еколошка линија са нових десет аутобуса коју смо купили. Такође сам их обавестио да ће почетком јануара град расписати тендер за куповину 80 тролејбуса, што значи да ће сви бити замењени. Тендером ћемо тражити аутономију од 12 километара, што значи да ће једним делом моћи да се крећу и без пантографа чиме ћемо омогућити и продужетак неких линија“, казао је Весић, истакавши важност постојања тролејбуских линија као једног од начина борбе за здравији ваздух.

Он је истакао и да се разговарало о проблему стамбених зграда, обзиром да су многе старе и по 40 и више година.

„Ми смо на Коњарнику урадили два игралишта, један спортски терен, урађено је доста тога али сам их упознао и са планом да се следеће године ураде још четири игралишта и простор за кућне љубимце, а месна заједница у којој се сада налазимо ће бити реконструисана и то ће бити место за пензионере и дружење. Направићемо и мали услужни центар са шалтерима како суграђани не би морали да одлазе у друге делове града, већ ће овде где живе моћи да обаве највећи део свог посла“, казао је заменик градоначелника.

Фото: Беоинфо

Весић је нагласио да је са суграђанима разговарао и о проблему насеља „Рудо” о чему ће бити организован и посебан састанак.

„Наравно, није могуће увек решити све проблеме али мислим да смо данас имали веома добар разговор о томе шта је могуће урадити. Надам се да ћу, следећи пут када будем долазио моћи да кажем да смо доста тога у међувремену урадили. Ако овако разговарамо са људима и чујемо једни друге онда заиста можемо свако место, па и Коњарник да учинимо бољим местом за живот. То је локална и основна политика нас који се њоме бавимо, желећи да решимо проблеме људима које они сами не могу да реше“, закључио је Весић.

Председник општине Звездара Владан Јеремић подсетио је да је ова градска општина већ четврти пут домаћин канцеларији заменика градоначелника.

„Након Малог и Великог Мокрог Луга, Миријева, данас смо разговарали и са становицима Коњарника о локалним проблемима. Највише интересовања је било о томе како унапредити квалитет живота у стамбеним зградама и о одржавању зелених површина и надам се да овакви разговори свакако могу допринети да се неки проблеми реше брже. Добили смо информације из прве руке и сада свако треба да уради свој део посла како би грађани имали бољи квалитет живота“, указао је Владан Јеремић.

На крају сусрета, суграђанима је подељена књига о Београду Горана Весића.

Back to top button