Beograd

Весић: Организатори блокада нису послушали апел Града

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 4. 12 – Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да они који су данас организовали блокаде саобраћајница нису послушали апел Града да не ометају редован живот грађана и да су комуналне службе биле спречене да изађу на терен.

Весић је рекао да је од 14 сати на територији Београда 79 аутобуских линија било блокирано, те да су поред оних које пролазе кроз центар, блокиране и аутобуске линије према Лазаревцу, Обреновцу, Борчи, Батајници, Железнику, Пупиновом мосту.

“Према нашим проценама у тим аутобусима је било између 25 и 30.000 људи који су морали да напусте аутобусе и наставе пут пешице или да се сналазе на други начин”, рекао је Весић за Танјуг.
Навео је да је у Железнику мала група људи покушала да заустави аутобус, а пошто нису успели, каже, каменовали су га, али да нико од путника није повређен.

Истакао је да је пријављено око 80 кварова на београдским топланама, те да се нада да ће по завршетку свих блокада екипе успети да их у најкраћем року отклоне.

“Посебно је био проблем у једном делу Новог Београда где је било кварова на далеководу и није било могуће отклонити квар док се не оконча блокада”, указао је заменик градоначелника.

Каже и да су пријављене 42 интервенције у ЈП „Градско стамбено”, које нису могле да се обаве, те да је било најдраматичније у згради у Улици Јурија Гагарина где је жена била заглављена у лифту више од сат времена, јер је возило за хитне интервенције било блокирано на Газели.

Такође, истакао је Весић, било је и 36 пријава у ЈКП „Београдски водовод и канализација”, те да је било на респолагању укупно 19 екипа од којих су само неки успели успели да изађу на терен, јер су заобишли блокаде.

– Имамо отежано функционисање нашег јавно-комуналног система, јер нажалост они који блокирају улице не схватају да овај град има свој живот и не разумеју да немају право да ометају друге људе – рекао је Весић.
Како је додао, Град по завршетку свих блокада у року од највише два сата успоставити потпуно нормално функционисање комуналног система.

Back to top button