Beograd

Весић осудио скрнављање гроба Хамдије Јусуфспахића

Заменик градоначелника Горан Весић је у име Града Београда и у своје лично име осудио скрнављење мезира Хамдије Јусуфспахића, београдског имама и муфтије.

Он је нагласио да су они који су други пут у протеклих месец дана оскрнавили мезар Хамдије Јусуфспахића кукавице и брука за Београд.

”Београд је увек био град за све своје грађанке и грађане ма које вере и нације били. Хамдија Јусуфспахић који је умро 2016. године и који је дужност београдског имама и муфтије обављао од 1967. године био је поносан и добар Београђанин и патриота који је волео Србију. Зато хулигани који су оскрнавили његов гроб оскрнавили су Београд”, рекао је Весић.

Он се извинио породици Јусуфспахић у име пристојног Београда који су ови хулигани обрукали и апеловао да вандали који су ово учинили буду кажњени, саопштено је из Секретаријата за информисање Града Београда.

Београдски муфтија Мустафа Јусуфспахић данас је на Твитеру објавио фотографију оштећене надгробне плоче свог оца, некадашњег муфтије Хамдије Јусуфспахића.

“Већ други пут у протеклих месец дана неко скрнави мезар мога оца. Браво јунаци”, написао је Јусуфспахић.

Back to top button