Beograd

Весић: Отворен пети пункт за вакцинацију у београдским тржним центрима

СрбијаРеално/БЕОГРАД/14.12 – Заменик градоначелника Горан Весић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић присуствовали су отварању још једног пункта за вакцинацију против вируса корона, а нови пункт отворен је у „Беошопинг центру” на Звездари.

Грађанима су на располагању Синофарм и Фајзер вакцине, пункт ће данас радити до 17 сати, а од сутра и сваког наредног дана од 12 до 20 часова.

Београд је најорганизованији кад је реч о вакцинацији, због чега и има највећи број вакцинисаних, рекао је Весић.

„Сарадња је одлична са свим општинама и тржним центрима и ово је пети тржни центар где отварамо пункт за вакцинацију. Веома је важно да људима омогућимо вакцинацију тамо где живе или долазе“, казао је Весић.

Он је прецизирао да је закључно са данашњим даном у Београду првом дозом вакцинисано скоро 63 одсто, односно скоро 870 хиљада људи, другом дозом 60,88 одсто, односно скоро 845 хиљада људи, а очекује се да ће трећом дозом за шест, седам дана бити вакцинисано петсто хиљада Београђана.

„То је управо разлог зашто имамо мање заражених у Београду и зашто смо тренутно у бољој ситуацији него многи други градови у Европи. Али да бисмо били потпуно заштићени, треба да се вакцинише још људи. Зато упућујем позив онима који се још нису вакцинисали да то ураде што пре“, додао је Весић.

Град ће наставити да отвара пунктове где год то има смисла, додао је Весић, и изразио захвалност свим тржним центрима и приватним компанијама који су се прикључили у овој заједничкој борби за заштиту здравља становништва.

Фото: Беоинфо

Станисављевић је подсетила да, поред пунктова који се налазе у свим домовима здравља, амбулантама у руралним деловима града као и на Београдском сајму, постоје и пунктови при тржним центрима.
Председник општине Звездара Владан Јеремић изјавио је да је Звездара једна од најуспешнијих општина по проценту вакцинисаног становништва.

„Наша обавеза јесте да подржимо идеју и посвећеност Града Београда и Министарства здравља како би се вакцинација обављало онако како треба. На тај начин ћемо стећи услове да се вратимо нормалном животу“, рекао је Јеремић и позвао све становнике општине да се вакцинишу на новоотвореном пункту у „Беошопинг центру”.

Директорка Дома здравља „Звездара” Драгана Трифуновић Балановић захвалила је Граду Београду и шопинг центру на новом простору за вакцинацију и истакла да су грађани ове општине одговорни. На овом пункту, додала је, могу да се приме вакцине Синофарм и Фајзер, прва, друга и трећа доза.

Осим на овом пункту, грађани се могу вакцинисати на пункту у робној кући „Икеа”, у тржним центрима „Рајићева”, „Стадион” и „Галерија” у оквиру Београда на води, као и у хали 7 Београдског сајма. Такође, на располагању су им и пунктови у свим домовима здравља на територији Београда.

Back to top button