Beograd

Весић: Пет милијарди динара за 33 километра водовода за седам и по хиљада људи

СрбијаРеално/БЕОГРАД/25.12 – Заменик градоначелника Горан Весић најавио је да је Град Београд расписао тендер, вредан 4,9 милијарди динара, за изградњу 33 километра водовода за насеља на јужном делу општине Гроцка. Рок за достављање понуда је 2. фебруар, а изабрани извођач треба да заврши изградњу у року од 18 месеци.

“Када се изгради овај део регионалног водовода „Макиш – Младеновац” трајно ће решити водоснабдевање за око седам и по хиљада становника у грочанским насељима Пударци, Умчари, Камендол, Дражањ, Брестовик и Живковац”, прецизирао је Весић.

Изградњом је обухваћено десет километара регионалног водовода „Макиш – Младеновац”, а у оквиру ове трасе гради се и тунел „Мали Поповић” дужине 837 метара.

“Са овог дела регионалног водовода одваја се цевовод за насеља Умчари, Пударци, Дражањ, Камендол, Брестовик и Живковац. Одвојак је дугачак 23 километра и дуж ове трасе граде се и три резервоара, две црпне станице и једна прекидна комора, како би систем могао несметано да функционише”, казао је Весић.

На територији општине Гроцка тренутно се изводе радови на изградњи одвојака регионалног водовода „Макиш – Младеновац” за насеља Врчин и Гроцка дужине 18 километара. До сада је положено око осам километара цеви. У току је изградња три од шест планираних резервоара.

Горан Весић је додао да Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу града Београда ради на изради техничке документације за изградњу, последње, седме етапе, регионалног водовода са пројектовањем резервоара „Рајаковац” у Младеновцу.

“По завршетку израде техничке документације за последњу, седму етапу, расписаћемо тендер за изградњу. Тако ће регионални водовод „Макиш – Младеновац” бити завршен”, закључио је заменик градоначелника.

Back to top button