BeogradIzdvojene vesti

Весић: Расписан тендер за постројење за прераду отпадних вода у Крњачи, ускоро тендер за канализацију на левој обали Дунава

СрбијаРеално/27.11. – Град Београд и Европска инвестициона банка расписали су тендер за пројектовање и изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода „Крњача” рекао је Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

–Тендер је расписан на основу уговора који је је Град Београд закључио са Европском инвестиционом банком за изградњу канализације на левој обали Дунава – истакао је Весић.

Он је нагласио да тендер обухвата пројектовање и изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у Крњачи, са  проширењем за фабрику. У фабрици ће се, према његовим речима, одвијати сви процеси неопходни за постизање биолошки исправних стандарда за испуштање пречишћених вода у Дунав. 

–Како би ова фабрика имала отпадне воде за прераду 15. децембра расписујемо тендер за изградњу 80 километара канализације у насељу Крњача са колекторима у Зрењанинском путу, у Борчи и Котежу и са реконструкцијом канализационих црпних станица – поручио је Весић.

Према правилима Европске инвестиционе банке понуде на овом тендеру прикупљаће се до 22. фебруара, а рок за пројектовање и извођење радова је три године, прецизирао је заменик градоначелника.

–Град Београд је у претходном периоду изградио преко седам километара секундарне канализационе мреже у Блоку браће Марић у насељу Крњача, а у току је изградња канализационе црпне станице „Крњача 2“, кроз коју ће се потискивати отпадне воде на путу ка постројењу за пречишћавање. Истовремено, у току је пројектовање око пет километара секундарне канализационе мреже са 450 кућних прикључака за део насеља Крњача, у МЗ Дунавски венац на подручју око Улице Јовице Васиљевића. Изградња ове секундарне канализационе мреже почеће 1. марта следеће године – најавио је Весић.

Back to top button