BeogradIzdvojene vesti

Весић: Реконструисан објекат Центра за социјални рад у Раковици

СрбијаРеално/БЕОГРАД/9.12 – Заменик градоначелника Горан Весић, заједно са градском секретарком за социјалну заштиту Наташом Станисављевић, обишао је данас реконструисан објекат Центра за социјални рад у Раковици и том приликом прецизирао да је ово пети центар који је обновљен у последњих пет година.

“До сада су уређени центри у Сурчину, на Врачару, Чукарици, Звездари и сада у Раковици. Обнавља се и у Гроцкој, што ће бити завршено у јануару. У међувремену изграђен је нови центар у Обреновцу”, рекао је Весић, најављујући да ће се у наредном периоду уредити и центри за социјални рад у осталим општинама.

Он је прецизирао да у Раковици има више од шест хиљада корисника социјалне помоћи.

“Услови рада за конкретно у овом центру 28 људи веома су важни, као и за укупан број запослених у Градском центру за социјални рад који износи око шест стотина. Они раде веома осетљив и друштвено одговоран посао, који може да се ради само с љубављу. Зато град има обавезу да покаже тим људима да стоји иза њих и да им се добрим условима рада и платама захвали”, казао је Весић.

Најавио је да ће се град трудити да шири обим услуга, како би се грађанима који се нађу у стању социјалне потребе пружила подршка. Весић је на крају поручио да новца у буџету има довољно за велике инфраструктурне пројекте, као и за сређивање оваквог простора у који није улагано четрдесет година.
Наташа Станисављевић је прецизирала да је објекат комплетно реконструисан.

“Обнова је трајала 45 календарских дана и обухватила је подополагачке радове, замену санитарија, сређивање зидова и инсталација, тако да простор сада изгледа малтене као нов. Поручен је и комплетно нов намештај, а нарочито смо поносни на контролисану собу за виђање деце, уређену по свим светским стандардима. Објекат је прилагођен особама са инвалидитетом и има прилазну рампу и прилагођене тоалете и улазе у канцеларије.

Центар има и паник тастере и видео надзор, ради безбедности стручних радника и корисника”, истакла је Станисављевић и захвалила заменику градоначелника и председнику општине Раковица на подршци и доброј сарадњи.

Back to top button