Beograd

Весић са извиђачима у Обреновцу, обећао помоћ за изградњу кампа

СрбијаРеално/ОБРЕНОВАЦ/5.12 – Заменик градоначелника Горан Весић је данас својом покретном канцеларијом посетио општину Обреновац, а прва станица била је сусрет са извиђачима у Природњачком дому Арборетум.

Весић се сусрео са више од седамдесеторо деце одреда извиђача у Обреновцу која, како је рекао, вредно раде и уче како да чувају животну средину.

“Деца воде рачуна о животно средини на заштићеном подручју Обреновачки забран. Ова кућица је предивна и право је место где могу деца да се друже и да проводе време. Договорили смо се да Град Београд обезбеди донацију како би они могли да заврше брвнару у Обреновачком забрану која ће служити образовању ове деце, али и деце из других школа. Ту ће да уче о заштити животне средине, како се сади и чува дрвеће и заиста сам срећан што можемо да им помогнемо. Обреновачки забран је место где ће долазити сва деца Београда”, рекао је Весић.

Он је казао рекао да је извиђачима обећао да ће их повести у обилазак Градског зеленила како би видели машину Садиша, да се упознају како она вади дрво из корена и пресађује га.

“Обећао сам им и да ћу их одвести у Зоолошки врт јер су видели моје слике са животињама. Мислим да треба да буде пуно оваквих удружења попут извиђача јер они своје активности развијају у природи, уживају у њој и штите је”, рекао је Весић.

Заменик старешине Савеза извиђача Србије Слободан Радојичић је рекао да тема разговора била изградњa извиђачкок кампа те да је заменик градоначелника обећао помоћ.

“Уз помоћ Града и градске општине Обреновац, надам се да ће нас на пролеће, када камп буде био готов, Горан Весић поново посетити”, рекао је Радојичић.

Весић је разговарао са децом, донео им колаче и играчке, а извиђачи су му заузврат поклонили извиђачку мараму.

Back to top button