Izdvojene vestiPolitika

Весић: Свако има право на политички став, али не да блокира живот грађана

СрбијаРеално/БЕОГРАД/5.12 – Мени је жао што они који су јуче организовали протесте нису послушали апел Града да не блокирају саобраћајнице, изјавио је за заменик градоначелника Горан Весић за Тв Пинк. „Разумем потребу људи и да свако има право да изрази своје политичко мишљење и то никада није било спорно. Али не можете изражавати своја политичка мишљења тако што ћете блокирати живот других људи“, казао је Весић.
Подсетио је на јучерашње немиле сцене попут оне када жена носи дете преко моста јер мора на дијализу те да нема потребе за тим.

„Сваки грађанин који је незадовољан неким законом има право да сакупља петиције, има право да протествује, али не тако што ће блокирати саобраћајнице. Јуче смо имали 79 отказаних градских линија а више од 25.000 људи није могло да користи градски превоз кад је вршена блокада и то напросто није у реду“, оценио је Весић.
Заменик градоначелника је зато апеловао на све који имају намеру да изражавају своје политичке ставове, организују протесте, да то више не раде на овај начин.

„Ми сви живимо у истом граду и треба да поштујмо једни друге, не морамо сви исто да мислимо, али није добро понашати се на овакав начин, видели смо какав је хаос био, а нема потребе за тим“, заључио је Весић.

Back to top button