Srbija

Весић: Све расположиве цистерне упућене у Обреновац

СрбијаРеално/БЕОГРАД/2.12 – На месту пожара у кинеском тржном центру у Обреновцу налази се више десетина ватрогасаца, а евакуисане су четири околне зграде. Три жене су пребачене у дом здравља како би им се указала помоћ, али повреде нису озбиљне, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић који се налази у близини овог објекта.

Он је нагласио да су из Београда кренуле све расположиве цистерне Градске чистоће и Београдског водовода и канализације. Њих 21 је кренуло је у Обреновац и како буду стизале допуњаваће се како би се пожар у потпуности угасио.

„Најважније је да људи остану прибрани, слушају полицију и омогуће ватрогасцима да заврше свој посао. Када пожар буде локализован људи ће моћи да се врате у своје станове. Тренутно опасност не прети ниједној околној згради, али због безбедности људи, док се пожар не угаси сви су морали да буду евакуисани. Хвала свим ватрогасцима који излажу своје животе када се догоди пожар, а сваки пожар се дешава људском непажњом и сваки пут имамо проблем зато што се не вуди рачуна јер људи мисле да пожар не може да им се догоди“, рекао је Весић.

Подсетио је да је ово други пожар који се десио у последња 24 сата у Београду и прецизирао да у Обреновцу гори последњи спрат кинеског тржног центра.

„Имали смо пре неколико месеци исти такав пожар у Београду, што је очигледно последица тога што се не води рачуна у тим радњама о свим правилима за спречавање пожара која се морају поштовати. Овде је више десетина ватрогасаца, стигла су ватрогасна кола, евакуисане су четири околне зграде, три жене су пребачене у дом здравља како би им се указала помоћ, али повреде нису озбиљне“, прецизирао је Весић.

Back to top button