Izdvojene vestiSrbija

Весић у Лештанима, Град Београд и Општина Гроцка помоћи ће у санацији штете

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24. 11 – Председник општине Гроцка Драган Пантелић и ја одржали смо седницу Штаба за ванредне ситуације у Лештанима и донели смо одлуку да већ данас општинска пописна комисија изађе и попише штету на кућама које су у околини фабрике у којој се десила несрећа, рекао је заменик градоначелника Горан Весић који је јутрос обишао место несреће.

-Општина ће помоћи породице људи који су нажалост преминули. Имамо два преминула и 16 повређених, тренутно се 13 налази у болници, а остали су отпуштени кућама. Имамо једну кућу чија је санација ургентна и почеће већ данас. На кући је кров веома оштећен и мора што пре да се санира због киша које се најављују следећих дана. То је оно што ће данас урадити Општина и Град јер то је наша надлежност, а од одговорних за ову несрећу тражићемо да се штета плати- поручио је Весић.

Рекао је да ће се пратити ситуација и наредних дана, али да је најважније да не постоји више никаква опасност за безбедност људи и да не може више да се догоди слична ситуација и додао да је Сектор за ванредне ситуације МУП Србије и даље на лицу места. , а на нама је да помогнемо људима да што пре изађу из ове тешке ситуације.

Он је подсетио да је Кружни пут затворен на 36 сати како би се урадила истрага која ће показати ко је одговоран за несрећу.

– Општина Гроцка и Град Београд ће помоћи људима да што пре изађу из ове ситуације. Надамо се да ће се сви повређени вратити својим кућама јер све може да се поправи осим да се врате људски животи – казао је Весић.

Back to top button