BeogradIzdvojene vesti

Весић: Улагањем у образовање, улажемо у будућност земље

СрбијаРеално/БЕОГРАД/25.11 – Поводом завршетка овогодишње акције „Ђачко паркинг место”, заменик градоначелника Горан Весић и директор ЈП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић уручили су данас донацију у виду наставних средстава директорима 33 основне школе са подручја зонског система паркирања.
Школе су, према сопственим жељама и потребама, добиле 16 интерактивних табли са пројекторима, пет рачунара и шест мултифункционалних штампача, док је домаћин овогодишњег скупа била Основна школа „Светозар Милетић” из Земуна.

Весић је истакао да је акцију пре пет година покренуо Град Београд у сарадњи са „Паркинг сервисом”, с циљем да се од наплате „ђачког паркинг места” школама обезбеде неопходна наставна средства.
“Средства су обезбеђена за 33 школе које се налазе у деловима града где је уведено зонско паркирање. Укупна вредност донације је око три милиона динара. Ово је дивна акција и доказ како наша јавна предузећа могу да улажу у образовање”, казао је Весић.

Он је подсетио да се пре пет година кренуло са 25 школа и најавио да ће у наредним месецима још неколико школа на Новом Београду добити своје „ђачко паркинг место”, јер се зона проширује у том делу престонице за нових 5.000 места.

“Како се ова акција показала успешном, одлучили смо да је проширимо и на породилишта и болнице. Наставићемо са овим акцијама јер возачи који се паркирају на тим местима знају да новац донирају за школе и здравствене установе”, навео је Весић.

Он је најавио да ће Град Београд наставити да улаже у образовање и подсетио да су свим основцима од трећег до шестог разреда купљени таблети а њиховим учитељима и наставницима лаптопови.

“На овај начин показујемо на делу да нам је образовање веома важно и да у тој области желимо да направимо огроман искорак у 21. веку. Прави искорак су и бесплатне школе спорта које се спроводе у 12 београдских општина, као и све бројније реконструкције престоничких школа. Завршена је Земунска гимназија, ради се основна школа у Батајници, а очекује се реконструкција Девете и Треће београдске гимназије”, рекао је Весић и додао да је улагање у образовање, улагање у будућност наше земље.

Најавио је да ће ускоро почети обнова платоа испред Спортског центра „Пинки”, а почетком наредне године и изградња подземне гараже, прве у Београду после 2004. године.

Чупковић је најавио наставак акције, као и укључење нових школа проширењем паркинг зона у Београду.
Помажемо школама и учитељима, наставницима и професорима да образују нашу децу, што је највећи императив, истакао је Чупковић. Такође је рекао да су поносни и на „беби-паркинг места”, а за наредни месец најавио је донацију породилишту у Земуну.

Заменик председника општине Земун Жарко Дроњак је истакао да је веома поносан на инвестиције које се у последње време изводе у тој општини – од обновљене Земунске гимназије, преко реконструкције основне школе у Батајници, изградње подземне гараже код СЦ „Пинки”, па до реконструкције Земунског кеја.

Back to top button