BeogradIzdvojene vesti

Весић: Захвални Вучићу јер је београдски воз био тема разговора са Путином

СрбијаРеално/БЕОГРАД/25. 11 – У име Београђанки и Београђана захвалан сам председнику Александру Вучићу зато што је данас разговарао са председником Руске Федерације Владимиром Путином о пројекту београдске градске железнице, написао је заменик градоначелника Горан Весић на свом фејсбук налогу.

“Београдска градска и приградска железница за Београд је важна колико и метро и заједно са њим чини део јединственог шинског подсистема јавног превоза. Према пројекту Града Београда приградска и градска железница имаће 223 километара, повезаће се новим колосеком Сурчин и Обреновац а модернизоваће се капацитети постојећих пруга према Лазаревцу, Младеновцу, Барајеву, Сопоту и Панчеву”, рекао је Весић. То значи, указао је, да ће грађани београдских приградских општина и Панчева имати воз до центра Београда у шпицу на 10-12-15 минута и ван шпица на 45 минута. Београдски воз имаће четири преседачке станице са првом линијом метроа и то Макиш, Сајам, Панчевачки мост и Карабурма као и две преседачке станице на другој линији метро и то железничка станица Земун и Макензијева, прецизирао је Весић.

Он је додао да изградња београдске железнице значи да ће коначно грађанке и грађани приградских београдских општина бити повезани са центром града као и да ће имати исти квалитет живота као и људи из града.

“Председник Вучић је стао иза Београда одлуком да Република Србија финансира београдски метро и БГ воз. Захвални смо му на подршци коју нам је дао”, закључио је Весић.

Back to top button