Beograd

Весић: Због блокада Града комуналне службе у приправности

СрбијаРеално/БЕОГРАД/4.12 – Због најављених блокада у Београду све комуналне службе су у приправности како би се пружила максимална услуга Београђанима, изјавио је данас заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Он је за Танјуг рекао да се Град Београд припремио за најављене блокаде иако комуналне службе неће моћи да функционишу пуним капацитетом, додајући да се на улицама Београда тренутно налази 1.098 возила јавног превоза.

– Од тога је на улицама 876 аутобуса, а у јутарњем и поподневном спицу имаћемо укупно 1.138 возила – рекао је Весић.

Заменик градоначелника је навео да је на улицама и 109 возила ЈКП „Градска чистоћа”, са више од 300 радника који односе смеће.

Навео је и да тренутно у ЈКП „Београдске електране” дежура 25 екипа, као и 20 екипа у ЈКП „Београдски водовод и канализација”, те да су у приправности за решавање проблема грађана.

Весић је позвао све грађане Београда да комуналне проблеме пријаве на бројеве телефона 0800 110011 и 011 3090007 и упутио извињење свим грађанима што комуналне службе неће моћи да функционишу пуним капацитетом због најављеног застоја.

– Кад нам грађани буду пријавили да постоје одређени комунални проблеми ми ћемо покушати да организујемо наше службе да заобилазећи блокаде дођу и решавају те проблеме и на тај начин ћемо се трудити да пружимо максималну услугу – казао је Весић.

Апеловао је на грађане да данас избегавају места на којима су најављене блокаде како не би довели себе у ситуацију да више сати чекају, те да уколико се нађу у колони, како каже, не наседају на провокације и не улазе у инциденте.

– Нека избегавају места на којима су најављене блокаде како не би довели себе у ситуацију да чекају у колони јер је неко бахат и мисли да може да ради шта хоће, јер они који блокирају путеве желе инциденте – казао је он.

Додао је и да свако има право на своје политичко мишљење и да изрази протест, али тако да се тиме не угрожавају права других људи.

Back to top button