Svet

Volodin: Nemačka i Francuska moraju da plate odštetu stanovnicima Donbasa

SrbijaRealno/Moskva/10.12.22. – Predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin smatra da Nemačka i Francuska moraju da plate odštetu stanovnicima Donbasa, a da Evropljani treba da shvate ko je odgovoran za njihove probleme. „Nemačka i Francuska moraju da plate odštetu stanovnicima Donbasa…

A građani Evrope treba da znaju zbog koga su u problemima – nedostatak grejanja, struje, ogromna inflacija, zatvaranje preduzeća“, napisao je Volodin na svom Telegram kanalu. Prema njegovoj oceni, situacija u Ukrajini je posledica „lažljive politike lidera tih država“.

Prema Volodinovim rečima, 2014. godine su ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske, kao garanti, potpisali dokument o mirnom rešavanju problema između legalnih ukrajinskih vlasti i opozicije. On dodaje da se sve završilo, kako je naveo, državnim udarom u Kijevu i genocidom nad stanovništvom Donbasa, a da su nakon toga te zemlje učestvovale u zaključivanju Minskih sporazuma, koje niko nije planirao da sprovede.

„Unapred planirano neispunjavanje obaveza preuzetih potpisivanjem međunarodnog sporazuma – to je ne samo samo gubitak poverenja, već i zločin za koji potpisnici Minskih sporazuma – Merkelova, Oland i Porošenko – moraju da snose odgovornost“, smatra Volodin. Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je nedavno da su sporazumi iz Minska bili potpisani kako bi se Ukrajini dalo vremena da ojača, preneli su mediji.

Back to top button