Svet

Volodin: SAD su uništile arhitekturu svetske stabilnosti

SrbijaRealno/Moskva/22.02.23. – SAD su uništile arhitekturu svetske stabilnosti, time što su prestale da poštuju svoje obaveze i odbacujući predloge Rusije o globalnoj bezbednosti, izjavio je danas predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin.

On je poručio da kada je reč o bezbednosti Rusije i njenog naroda, upotreba jezika ultimatuma sa Moskvom nije prihvatljiva, prenosi TASS. Volodin je napisao na Telegramu da „Državna duma Rusije danas razmatra inicijativu Vladimira Putina da suspenduje rusko-američki Ugovor o merama za dalje smanjenje i ograničavanje strateškog ofanzivnog oružja“.

„Odbijanjem da ispoštuje svoje obaveze i odbijajući predloge naše zemlje o globalnoj stabilnosti, SAD su uništile arhitekturu globalne stabilnosti“, dodao je Volodin. On je istakao da je sadašnja situacija rezultat spoljne politike Vašingtona. „Članovi Kongresa SAD treba da razumeju situaciju za koju je Bajden kriv, kao i njene potencijalne posledice“, zaključio je predsednik ruskog parlamenta. Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je u utorak u svom obraćanju Federalnoj skupštini da Rusija suspenduje svoje učešće u novom sporazumu START. Prema predlogu zakona koji je podnet Državnoj dumi, Rusija suspenduje svoje učešće u sporazumu i predsednik će doneti odluku o njegovom obnavljanju, navodi TASS.

Back to top button