Izdvojene vestiSrbija

Vučević: Kurtijeva izjava pokazatelj da ne mari za ljudske živote

SrbijaRealno/Beograd/21.12.22. – Ministar obrane Miloš Vučević ocenio je je danas da je izjava premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, da uklanjanje barikada ne može isključiti žrtve, opšta pretnja Srbiji i narodu na KiM i jasna poruka da Kurti ne mari za ljudske žrtve.

Vučević je rekao za RTS da je Kurti u svojoj izjavi poručio da ga ne interesuju ljudski životi kako bi uklonio barikade i dodao da je takva izjava opasna jer pokazuje da Kurti ne odustaje od sprovodjenja terora nad Srbima, nasilja i postizanja krajnjeg cilja – da Srbi napuste svoja ognjišta.

“Kurti želi da predstavi da su samo te barijere problem, sve ostalo je idealno, pa kada oni to uklone, koliko god treba da ljudi strada i sa jedne i sa druge strane posle toga sve će biti idealno”, kazao je Vučević. Ministar je naveo da je situacija na severu Kosova veoma komplikovana, a da je dodatno usložnjava i izjava ambasadora Nemačke u Prištini Jerna Rodea da se barikade moraju ukloniti do 25. decembra, dodajući da je to scenario koji nas ne vodi u smirivanje tenzija, već u haos. “Srbija mora da nastavi sve što je do nas u kontekstu diplomatskih kontakata i razgovora i moramo da se rukovodimo racionalnim rezonima kako ne bismo napravili neku grešku”, kazao je Vučević.

Back to top button