Srbija

Вучевић обишао градско језгро Новог Сада – поносан на урађено

СрбијаРеално/НОВИ САД/18.12 – Градоначелник Милош Вучевић обишао је данас градско језгро Новог Сада, и истакао да је поносан на све што је урађено како би српска Атина засијала у новом руху.

“Нови Сад је после више деценија добио овако уређено градско језгро, а тако желимо да изгледа цео центар града. Уређење градског језгра је део јединственог пројекта који је прошао међународни архитектонски конкурс. Простор је комплетно реновиран, а коришћени су најквалитетнији материјали. Никада нисмо имали овакве гранитне плоче које су тестиране на све временске услове”, написао је Вучевић на инстаграму.

Он истиче да је поносан што је сређена порта Успенске цркве после много година, и каже да му се највише допада ”Меморијална трака”, путем које може да се научи о развоју Новог Сада.

“Постављена су најмодернија аутобуска стајалишта са ”тач скриновима”, а засађено је 25 нових стабала, па је сада једна трећина простора под зеленим површинама. Имамо сада и најмодернију расвету, а на лампама је грб нашег града. Честитам Новосађанима што ће Европска престоница културе 2022. године имати овако уређено градско језгро. Драго ми је што су у овом великом послу биле ангажоване домаће фирме, домаћи стручњаци, а коришћен је и домаћи камен. Пред нама је уређење Трга слободе, дела НЈегошеве улице, Краља Александра и Модене, међутим следеће године неће бити активности, да немамо раскопане површине док реализујемо активности ЕПК, али намеравамо да те радове синхронизујемо са изградњом подземне гараже у Улици Модене”, закључио је Вучевић.

Back to top button