Srbija

Vučević obišao Prvu brigadu kopnene vojske u Novom Sadu

SrbijaRealno/Beograd/13.02.23. – Ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas jedinice Prve brigade kopnene vojske u novosadskim kasarnama „Tvrđava“ i „Jugovićevo“.

Vučevića je dočekao komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković informisao je ministra odbrane o stanju u toj brigadi i o zadacima koji je očekuju u narednom periodu, saopštilo je ministarstvo. Vučević je razgovarao sa pripadnicima Prve brigade i uverio se u njihovu spremnost, obučenost i motivisanost da izvrše sve zadatke koji se pred njih postave.

Tokom obilaska kasarne „Tvrđava“, ministru su predstavljeni radionički kapaciteti logističkog bataljona i prikazan tehnološki proces konzervacije naoružanja. U kasarni „Jugovićevo“ ministar je prisustvovao obuci profesionalnog sastava i vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka na oklopno-izviđačkim automobilima BRDM-2, zatim obuci na samohodnom raketnom sistemu za PVD strela S-10M i na trenažeru za obuku operatora na tom sistemu, kao i obuci jedinica veze na sistemima telekomunikacija. Takođe, Vučević je prisustvovao i prikazu obuke izviđača tokom izvršenja prepada na elemente borbenog rasporeda neprijatelja.

Back to top button