Izdvojene vestiPolitikaSrbija

Vučević: SNS će na izbore u koaliciji, pokret će se razvijati

SrbijaRealno/Beograd/06.03.24. – Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je večeras da je odluka Predsedništva stranke da se na izbore ide u široj koaliciji, a da će se aktuelna ideja o Pokretu za narod i državu razvijati u narednom periodu.

“Pokret je nešto što će se razvijati zajedno sa predsednikom Republike u narodnom periodu. Mi smo spremni da prihvatimo i uključimo sve koji Srbiju vide kao slobodnu, nezavisnu i suverenu državu, nezavisno da li je to politička stranka, da li je to udruženje građana, nevladina organizacija ili pojedinci koji vide svoje mesto u takvom pokretu”, rekao je Vučević posle sednice Predsedništva SNS.

On je rekao i da to nije stvar matematike, ni prosto pitanje sinergije, procenata ili mandata, nego je pitanje politike i da veruje da će svi oni koji su patriote, koji vole Srbiju ili veruju u politiku koju personifikuje predsednik države, biti deo tog široko političkog fronta. Kako je naveo, ne postoji ‘tehnički period’, država se vodi stalno.

“Plate i penzije idu, mora da se naoružava vojska, da se jača obrazovni sistem ili da se kupuju mamografi i magnetne rezonance. Gluposti su da postoji tajm aut u vođenju države”, rekao je Vučević. Srpska napredna stranka biće, kako je naveo, prvi vagon u lokomotivi budućeg pokreta.

Preporuka: https://srbijarealno.rs/vucic-srbija-mora-da-gleda-u-buducnost-ali-nece-se-odreci-nacionalnih-interesa/

Back to top button