Izdvojene vestiSrbija

Вучевић: Спрема се реконструкција Спенса

СрбијаРеално/НОВИ САД/15. 12 – Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је данас потписивању Уговора о изради пројектно-техничке документације за доградњу и реконструкцију објеката ЈП СПЦ “Војводина“.

Уговор су потписали декан Факултета техничких наука Нови Сад Срђан Kолаковић и директор ЈП СПЦ „Војводина“ Драган Милић.

„Ово је велики дан за Спенс. Град је добио Стратегију развоја објекта Спенса, а након тога смо у буџету определили 100 милиона динара за израду пројектно-техничке документације. За шест месеци ФТН ће нам предочити студију о тренутном стању Спенса, а 12 месеци им је рок за израду Идејног пројекта, на основу којег бисмо половином 2023. године почели да се бавимо уговарањем посла“, рекао је Вучевић.

Директор ЈП СПЦ „Војводина“ Драган Милић рекао је да чињеница да је на потписивање уговора дошао градоначелник значи да је граду важан овај пројекат.

„Наша је срећа што имамо у граду факултет са великим бројем стручњака. Све своје капацитете ћемо усмерити да помогнемо факултету у раду. Битно је да је донета одлука да се Спенс не сруши, јер Новосађани га воле“,рекао је Милић.

Декан ФТН-а Срђан Kолаковић рекао је да му је задовољство што је потписао овај уговор са Спенсом.

„На пројекту ће радити наши млади професори уз подршку старијих. И сами знате да је концепт из 1981. превазиђен и да мора добити нове садржаје као што су пословни простори у којима ће се развијати нове идеје. Спортски садржаји су примарни и сматрамо да би требало да се побољшају услови“, рекао је Kолаковић.

Циљ руковотства је да објекат понуди најбоље могуће услове за спортске активности, за организацију културних и забавних програма, као и да испрати стандарде савременог пословног амбијента.

Back to top button