Politika

Вучевић: Уверен сам у победу СНС, Вучић води народну политику

СрбијаРеално/БЕОГРАД/20.12 – Сигурни смо у победу, иако неће бити лако. Планирамо да стигнемо до сваког грађанина Србије, да им представимо наше планове за даљи развој земље и резултате које смо досад остварили, мада их они и виде и осећају у својим кућним буџетима, изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

На питање да ли је задовољан кадровским решењима на Скупштини СНС, објашњава да то није то ствар личног осећаја.

„У нашој странци постоји демократско одлучивање. Ја сам увек ту да подржим младост, нову енергију, људе пуне знања, а жељне патриотског доказивавања“, казао је он, преноси Курир.

Вућевић поводом актуелних дешавања каже и да не постоје наводно проблематичне еколошке теме.

„Та прича је завршена, а све даље је сува политика. Нити је СНС уздрман, нити уплашен, како мантрају Ђиласови „независни“ аналитичари. То неме везе са мозгом. Па, пре неколико година данима су биле неке протестне шетње, свако мало то имамо, а наш рејтинг никада већи. Добро је да су грађани схватили ко је ко, раздвојили лаж од истине, а лажне зелене, заправо пресвучене жуте профитере, од оних који заиста воле своју земљу. То што председник Вучић решава питања свуда „од Горњих Недељица до Обреновца“, резултат је тога што председник води народну политику, стално је са народом, и зашто не би ишао у Горње Недељице да разговара са својим народом који је имао проблем, којем је била потребна помоћ јер су покушали да га изманипулишу? Уосталом, чули сте и саме мештане колико верују председнику Вучићу, и колико поверење имају у њега, а и урадио је све како су се договорили“, казао је Вучевић.

Градоначелник Новог Сада истиче да постоје притисци са разних страна, и различитих јачина, и биће још јаче и интензивније како се приближава дан избора.

„Много је интересних група, међу којима има и страних фактора, којима не одговара овако снажна и стабилна Србија која остварује фантастичне економске резултате, већ желе да је зауставе на путу развоја, да је сломе и опустоше. И зато стално имамо бруталне нападе на председника и чланове његове породице, фабриковање афера, лагање, спиновање. Ударају из свих оружја не би ли ослабили и сломили председника Вучића. Дакле, док год је на путу којим нас је он повео, ја сам сигуран да не постоји тај притисак који не можемо да издржимо чврсти у намери да очувамо националне циљеве. Као што смо показали да су могући историјски резултати у области економије, исто тако верујем да је могућ историјски договор Срба и Албанаца, иако Албанци стално крше међународно право. Али, услов за то је да имате храброг лидера са визијом. А Србија то има у председнику Вучићу“, сматра Вучевић.

Додаје и да су европске интеграције пут којим иде Србија, а последњих година се много пута показало да доследна политика Србије утемељена на поштовању међународног права, у комбинацији са сјајним личним контактима које има председник Вучић, даје сјајне резултате и доноси велики бољитак грађанима Србије.

Последњи пример, навео је, имате у обезбеђивању енергетске стабилности и сигурног снабдевања природним гасом, по најповољнијој цени за грађане и привреду Србије, што је председник Вучић лично договорио са председником Русије Владимиром Путином. Велика је криза. Кажу да Европу очекује пакао у јануару, да ће имати проблема и са ценом и са снабдевањем. Зато су грађани Србије сигурни. А неће бити ни поскупљења гаса и струје, напоменуо је он.

„С обзиром да Нови Сад ускоро преузима титулу Европске престонице културе, градонаћелник је рекао да, најпре, очекујемо прави спектакл на дочеку Нове године, а свечаност преузимања титуле биће уприличена за српску Нову годину 13. јануара. И сви сте добродошли у Нови Сад, Европску престоницу културе 2022. године. Титула је сама по себи фантастичан бренд за целу земљу, а донеће нам много туриста, развој свих привредних грана и невероватну међународну промоцију“, позвао је Вучевић.

Потврдио је још једном да Војводина има најјачу и најстабилнију организацију СНС, а за приче о наводно две струје и наводном сукобу са председником Покрајинске владе Игором Мировићем, каже да о циљу таквих прича треба питати оне који их пласирају и који очигледно имају неки интерес од свега тога.

Back to top button