Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Ако не прође референдум, губимо годину дана у европским интеграцијама

СрбијаРеално/БЕОГРАД/17.12 – Председник Србије поручио је вечерас да уколико не прође референдум може се рачунати да је Србија изгубила годину или годину и по дана у европским интеграцијама те истакао да је циљ да се смањи утицај државе на судије.

Како је додао, избори се приближавају и свакога дана су неки протести.

“Мислите да држава због тога треба да стане. Сада је све то сува политика. Отишао сам у Горње Недељице, људи су тамо били забринути. Знам да нису забринути ни Ћута, ни Ђилас, ни Мариника. Мислим да литијум јесте шанса, али не да иде преко грбаче народа. Ако се народ не сагласи, ако неће паре…”, истакао је Вучић.

На питања о поређењу са Чаушескуом и на претње Горана Марковића Вучић је рекао:

“За те људе је то уобичајено, не бих да коментаришем. Слично је говорио и за Ђинђића”.

“А због чега? Зато што сам издржао све политичке притиске на својим леђима, а изградили смо најмодернији гасовод, што смо обновили музеје, Врањско позориште, што данас када идете до Златибора идете ауто-путем? Јел због тога да ме стрељају? Зато што сам дао све од себе и изнео све на својим леђима. л’ да ме стрељају због тога што када кренете у Бугарску и Истанбул идете најмодернијим ауто-путем? Је л’ због тога што ћете за месец и по моћи брзом пругом моћи да идете од Београда до Новог Сада? Због тога што смо уредили Храм светог Саве, због споменика Стефану Немањи, због тога што имамо најснажнију војску у региону. Увек су највише нападали моју децу и брата јер им је неко рекао да сам на њих најосетљивији. Недавно су говорили да ми је син менаџер фудбалера Влаховића, а он је то демантовао”, казао је Вучић.

Борим се одговорно и поштено за Србију, нећу никоме да плаћам рекет, навео је прерсдник Србије и додао да се не може политика градити на празном садржају и лажима.

Говорећи о развоју Србије, он је рекао да ће Србија у две године короне кумулативно, ако се не рачуна Ирска, бити најбоља по стопи раста у Европи.

“За две године Србија је привукла директних страних инвестиција колико цео западни Балкан”, прецизирао је и подсетио да је 2014. просечна плата у Србији била 329, а Црна Гора 495 евра, а БиХ 372. Данас Србија иде на 556 евра, Црна Гора 525 евра. Погледајте до каквог је обрта дошло за само седам година. А стопа јавног дуга је најнижа у Србији”, поручио је Вучић.

Back to top button