Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Блокаде и агресија показују политичку немоћ оних који их организују

СрбијаРеално/БЕОГРАД/29. 11 – Председник Александар Вучић данас је упитао по ком закону су пре два дана окупљени по градовима блокирали путеве и са којим правом су остале грађане спречавали да прођу, додајући да су такво понашање и агресија произилазе заправо из политичке немоћи оних који такве скупове организују.

На питање новинара Н1 откуд багер на путу у Шапцу и куда је кренуо, када по закону грађевинске машине морају да се превозе вучним возилом, под ротацијом, Вучић је упитао да ли заиста грађевинске машине, попут оних које су ангажоване на изградњи путева, треба да траже дозволу.

„А, ко сте да запречите мени пут да не могу да прођем, или ја вама? Како можете да ме запречите да овде прођем, ко сте ви да некоме забрањујете да изађе из скупштине општине, по ком закону, где то пише?“, упитао је Вучић.

такође је упитао и по ком закону су запречили мост на Сави и спречавали политичке противнике да иду на неки скуп.

„Замислите да ми српечавамо било кога да одржи политичке скупове… Ко сте ви да то радите, то је чист криминал. Не можете да спречавате поштене, пристојне људе да иду било где. Имате право да протестујете где год хоћете, нико вас не омета, али ко сте да спречавате обичан народ да иде било где“, рекао је Вучић.

Запитао је и да ли су организатора добили дозволу за скуп, да ли су га пријавили, додајући да је он 20 година провео у опозицији и да се никад није десило да су имали непријављен скуп, већ су се увек са полицијом договарали како да се чува мир, уз мере обезбеђења.

„Ко су они који мисле да имају право да малтретирају људе? Шта сте ви, богови?“, питао је Вучић и додао да су решили они који су довели Рио Тинто 2004.године, да малтретирају остатак Србије, оне који са тим немају везе и да обмањују грађане.

„А, онда ћемо изубијати човека, који ниједан закон није прекршио, и рећи ”Ðура ће ти опростити што те је тукао”, па ће Ðура на слободу, а да ухапсимо оног што га је Ðура изубијао од батина… Има ли краја лицемерју и безобразлују“, рекао је Вучић.

Додао је да је њихов савет полицији да се свуда склоне и да пусте оне који мисле да су најпаметнији и који добијају паре, Рокфелерове и остале, па да се види шта ће рећи грађани.

„Ко сте ви да ми не дате да прођем, и то за паре оних који то почисте воденим топовима, палицама. . . Онда се играте трикова, као у Хонгконгу, Белорусији – да ће да објаве имена полицајца, који ради свој посао, а посао је да нема никог на аутопуту“, рекао је Вучић.

То је, констатовао, вероватно из љубоморе, јер претходници нису ниједан пут никад изградили…

„Да ли мислите да је некога страх? Не пада ми на памет да се плашим. Гробови наши бориће се са онима који су земљу уништавали, али ћемо то да чинимо на миран начин, уздржани, а не да се хвалимо батинањем некога“, рекао је Вучић.

Додао је да ако је неко некога батинао, урадио било шта противзаконито, свакако треба да одговара, али да је јасно ко је починио прекршај.

„Казете грађанска непослушност? Може, али у оквиру законе. Али, онда ћете да видите 3. априла да ли су грађани гласали за такве или за пристојну Србију. Само да се не изненадите превише“, рекао је Вучић.

Како је рекао, ако се током њихових блокада деси нека несрећа, знаће се ко је одговоран.

„Ако кажете да је грађанска непослушност, онда ћете за то да одговарате, јер су нам живот важнији од послушности или непослушности и ваше политичке немоћи, из које излази сва ваша агресија“, рекао је Вучић.

На питање зашто нико од оних који су били са моткама у Шапцу нису одговарали, иако постоје сазнања да су дошли службеним аутомобилима града, Вучић је констатовао да чим се каже да постоје сазнања, може да претпостави да не постоје докази.

„Што се тога тиче, нико није ни лакше повређен, али ја немам проблем са тим, за разлику од вас који мислите да је уживање у пребијању и наношењу тешких телесних повреда нешто благородно… А, тамо, колико сам видео, све су били батинаши Зеленовићеви, нису то еколози…“, рекао је Вучић.

Back to top button