Izdvojene vestiSrbija

Вучић: Брзе пруге мењају изглед земље и симбол су напретка Србије

СрбијаРеално/БЕОГРАД/22.11. – Председник Александар Вучић рекао је данас, на обележавању почетка радова на изградњи друге деонице брзе пруге Београд – Будимпешта кроз Србију, од Новог Сада до Суботице и границе са Мађарском код Келебије, да такви пројекти мењају изглед наше земље и представљају кључну промену, као и да симболизују напредак Србије.

Вучић је током презентације будуће брзе пруге до Мађарске, којег су у Новом Саду заједно са министром спољних послова и спољне трговине Мађарске Петером СИјартом, са детаљима упознали кинески извођачи, рекао да Србија добија модерну пругу за 21. век и да ће оживети околна места. Одговарајући на питања новинара након свечаности председник Србије је рекао да није реаговао на претњу Аљбина Куртија, али да јесте премијерка Ана Брнабић те запитао шта би било када би он изјавио нешто слично.

“Великоалбанске идеје не изазивају страх код ЕУ, можда ће да некад напишу у неком извештају да изјава није била паметна, и то је то. Виола фон Крамон мисли да може да соли памет свима и огласила се за све што се дешава у Србији. И иако је задужена за Приштину, није јој пало на памет да критикује изјаве Аљбина Куртија”, рекао је Вучић.

Када је реч о критикама због изградње метроа, Вучић каже да је реч о људима који би да, по сваку цену, зауставе напредак Србије.

“Ићи ћу да видим напредак метроа. Али, где ја идем? Зар није метро још 2012. године изграђен? Они који кибицују и показују свој бес… Шта је поента? Да станете пред машину и успоравате радове, па да се човек у машини који поштено ради, смрзава? По цео дан се досађују, ова се са гађања јајима мурала пребацила на Макиш, овај други не зна шта ће са собом, не знају шта друго да раде, и онда се скупљају сваки дан, а поштен народ мора да ради”, подвукао је Вучић.

Запитао их је зашто нису изградили макар један ауто-пут, а не 10 колико је изградила његова влада.

“Најлакше је тражити ману, али док неком сметаш, нађи нешто да радиш, покажи да си користан”, поручио је.

Говорећи о корона бројкама, Вучић каже да су у паду, али да ћемо наредних десетак дана бити и даље много преминулих.

“Најспорије падају бројеви у Новом Саду, а у Београду иду брзо. Немамо проблема у болницама и мислим да нам нове мере не требају, али сам увек спреман да саслушам струку. Нисмо у доброј ситуацији, али смо у бољој него пре месец дана, а за 7-10 дана, биће још боље”, оценио је председник Србије.

Back to top button