Izdvojene vestiSrbijaSvet

Vučić: Čeka nas težak proces, ali mi je važno da se znaju naše crvene linije

SrbijaRealno/Ohrid/19.03.23. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Ohridu da Srbiju čeka težak proces, ali je naglasio da je važno to što je rekao šta su naše crvene linije.

“Čeka nas težak proces, polako, važno mi je da sam rekao šta su naše crvene linije, i to ponavaljam na isti način kao i ranije, što je i Kurti rekao, nema tu filozofije, svako štiti svoje interese“, rekao je Vučić na pitanje novinara da li se Aljbin Kurti obavezao na povratak Srba i na to da će prestati sa žestokom retorikom koja izaziva tenzije i međuetničke incidente.

“Oni jedva čekaju da kažu kako će biti u skladu sa njihovim ustavom, a to ovde ne piše. Sada ne piše, a ko zna šta će biti u budućnosti”, rekao je Vučić. Na novo pitanje predsedniku koji se novinarima obratio nakon više od 12 sati razgovora vođenih sa predstavnicima Prištine i EU, a kojima se na kraju priključio i specijalni izaslanik SAD Gabrijel Eskobar, da li je trebalo večeras da se potpiše nešto u Ohridu, Vučić je rekao da je Kurti to tražio ceo dan. Na pitanje kako je pojašnjeno članstvo u međunarodnim organizacijama i da li se definisalo o kojim organizacijama je reč, Vučić je rekao da ništa nije pojašnjeno.

“Bolje je da ja o tome ne govorim. Zato što nema u implementacionom planu. Nismo definisali upravo zbog svega što sam govorio”, rekao je Vučić. Na pitanje da li je jedna od crvenih linija zahtev Kurtija da Srbija treba da se izvini za 1999. godinu, Vučić je rekao da mu to niko nije pomenuo. “Mislim ne danas, Kurti traži i ratnu odštetu, sve to traži”, napomenuo je Vučić. Na pitanje da li ima novog datuma za razgovore, on je rekao da nema i da sada treba da počnu da razgovaraju o ZSO i ovome što je napisano.

Back to top button