Srbija

Vučić: Da li ste nas ubeđivali da su Tači i ostali anđeli, a sada im sudite

SrbijaRealno/Beograd/07.04.23. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, u vezi sa suđenjem u Hagu Hašimu Tačiju i ostalim vođama tzv. OVK, da nije njegovo da ima očekivanja od tog procesa.

“Nije moje da očekujem bilo šta, ali imam pitanje – da li su nas ubeđivali da su sve to anđeli nebeski i divni ljudi, a sada im sude za ratne zločine. Na čemu ste pravili tu tv državu koju tako svesrdno podržavate?“, upitao je Vučić na RTS-u. Na konstataciju novinara da Aljbin Kurti kaže da je Kosovo najbitnija NATO država danas, predsednik je dodao da je to govorio i nemački novinar Mihael Martens.

“Kurti je ovako inače najvažniji čovek na svetu, on i Zelenski, i treći važan čovek na svetu ne postoji”, rekao je Vučić. Na konstataciju da je Mihael Martens rekao da je suđenje Tačiju, i suđenje NATO-u, Vučić je naglasio da je Martens dodao za kraj nešto što je realističnije, a to je da možda neće biti tako, ali će svakako biti neprijatno za one koji su stvarali tu državu. To je za njega država, jer je on Nemac, rekao je predsednik i dodao da je to najpoznatiji novinar FAZ, čovek koji poznaje srpsku kulturu, nije na našoj strani, a izuzetno je pametan, govori šest, sedam jezika.

Na navode novinara RTS-a da je Martens pisao o advokatskom drim timu, koji brani Tačija, i da su oni plaćeni ukradenim parama 16 miliona evra, Vučić je kratko rekao:”Neću da govorim kakvim parama je plaćen, ali svakako je plaćen milionima”.

Back to top button