Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Добио бих још више гласова кад бих изашао из СНС

СрбијаРеално/БЕОГРАД/24.11 – Председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је, на питање Н1 да ли ће у суботу на Скупштини СНС дати оставку на место председника странке, да би ако би на председничке изборе изашао као независни кандида добио још више гласова.

На питање да ли ће у суботу дати оставку на место председника СНС као што је то урадио његов претходник Томислав Николић, Вучић је рекао да не разуме зашто се поједини толико баве тиме, преноси Тањуг.

“Не бих се толико радовао, јер после мене овако лошег о коме толико лоших ствари говорите мораће да дође неко бољи, јер не може гори. Што онда толико навијате за то, јер ће доћи много бољи, а не лошији. Тек, онда ови ваши не могу да дођу на власт”, одговорио је Вучић.

Истакао је да је да га партијска питања не интересују док не прође сусрет са председником Русије Владимиром Путином.

“Када бих вам рекао колико бих гласова добио само да се одрекнем политичке партије и да кажем да идем на неке изборе, на којима народ непосредно гласа, као независни кандидат… Ни сами не бисте веровали колико људи подржава и поштује оно што радим, чак и из оних странака које говоре најгоре о мени сваког дана. Али, то је нека друга врста партијске политике која ме не интересује или бар ме не интересује до Скупштине СНС”, навео је Вучић.

Фото: Танјуг

Каже да ће СНС имати активности око скупштине странке и у петак и суботу, пошто ће имати пленуме и форуме.

Вучић је додао да ће се, на пример, у петак представљати програми, а да ће претходно бити одржано 10 пленарних седница и слично.
Сви могу да се наорузавају, а СРБ не – та времена су просла

Вучић је изјавио и да сви имају право да се наоружавају и јачају своје војске, али да немају права да то исто бране да Србија ради.

Током обраћања грађанима, одговарајући на питања новинара, казао је да Србија, што се тиче наоружавања ћути, не прави кампање и указао на то да има земаља у окружењу које су бројчано, по броју становника и територијално значајно мање од Србије, а убрзано се наоружавају.

“Ми не правимо проблеме, кажемо у реду, схватили смо игру, знамо шта радите”, казао је Вучић и упитао да ли је било ко из Србије некога питао зашто је купио или добио моторна оклопна америчка возила, зашто су некоме дате панцир хаубице које су убојито оружје.

Истакао је да Србија није питала, нити је молила за милост, већ је радила на развоју своје војске.

“Ћутали смо, гледали како се наоружавају, пратили све и реаговали, радили свој посао. Ово како је Хрватска напредовала, ми немамо проблем са тим, имају право да се наоружавају, имају право да их наоружава и Америка и Немачка, само немојте нама да говорите да треба да останемо голи и боси и да зависимо од било чије милости”, нагласио је председник.

Честитао је Хрватској на изузетној цени за 12 половних “Рафала” 10 година старих и указао да су то изузетни авиони, са добрим радарима, чак и ти који су 10 година стари.

“Верујем да су они то узели да би се осигурали у односу на Аустрију и Словенију, зашто би према неком другом, али то је њихово право и они су суверена земља”, казао је.

Према његовим речима, и Србија је суверена земља, која одговара на озбиљан и темељан начин.

Поручио је грађанима да не треба да се брину и најавио да ће бити одређених промена у доктрини стратегијског и тактичког приступа.

“Али, грађани не треба да брину, биће пуно позитивних изненађења по том питању и људи ће видети да је снага Србије нарастајућа”, казао је.

Вучић указује да је по питању наоружавања исто као и по питању нереаговања на заговарање стварања велике Албаније.

У том смислу, упитао је како је могуће да се Хрватска наоружава бесомучно, а да нико не каже ниједну реч, а да шта год ми купимо, одмах реагују са питањима зашто ли се Србија наоружава.

“Зашто би се Хрватска наоружавала, сигурно због Аустрије, уверен сам да је због тога. Нема теорије да имају нешто према Србији, то не може да има никакве везе са нама”, приметио је председник иронично.

Говорећи о позитивним изненађењима за војску, Вучић каже да ће нека грађани видети до Нове године, а многа велика до марта.

“Много тога очекујемо у годинама које долазе, у сваком случају Србија ће имати снажну, моћну и неупоредиво ефикаснију армију него што је икада имала. И када је неко пореди са лоше организованом ЈНА, наша Војска биће неупоредиво ефикаснија, способнија, бржа и неупоредиво боље опремљена и наоружана”, казао је.

Наводећи да ће Србија бити сигурнија земља, коју више нико неће угрожавати, председник иронично примећује да се много уплашио од свих тих који неће да толеришу све оно што себи толеришу.

“Да нама кажете: ”ви мали немате право јер нам се не свиђате, а ови други, мањи од вас, поред вас имају право јер нам се свиђају”. То окачите мачку о реп, та времена су давно прошла, Србија вам није џак за ударање и Србија вам није крпа коју треба да газите пре него што негде уђете”, поручио је Вучић.

Најавио је и да купујемо два нова противпожарна авиона, са којима ћемо имате најбоље авионе за гашење пожара у региону.

“Моћи ћемо свима да помогнемо, наставићемо и даље да се снабдевамо, али то зависи од наше економије. Верујем у нашу снагу, финансије, људи ће бити задовољни и не треба да брину, о томе водим рачуна на дневном нивоу”, закључио је Вучић.

Back to top button