Izdvojene vestiSrbija

Вучић: Додатних 20.000 динара пензионерима, за водоснабдевање Дољевца 6,5 милиона евра

СрбијаРеално/ДОЉЕВАЦ/11. 12 – Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће сви пензионери после 15. фебруара добити додатних 20.000 динара помоћи од државе.

Вучић је током посете Дољевцу, у оквиру посете Нишавском округу, обраћајући се грађанима, рекао да плате и пензије морају још брже да расту у наредном периоду.

“Иза 15. фебруара добиће пензионери додатних 20.000 динара”, казао је председник.

Он је истакао да то држава може да ради пошто је данас много јача него пре.

Додао је и да ће држава за водоснабдевање у Дољевцу издвојиити 6,5 милона евра како би једном заувек решила тај проблем.

“Јуче смо разговарали и почетком наредне године, што значи одмах, уложићемо 130 милиона динара новац у потпуну реконструкцију Основне школе Вук Kараџић”, рекао је Вучић обраћајући се грађанима испред реконструисане библиотеке.

Kаже и да је 40 милиона динара опредељено за општину Дољевац како би могла да врати неки од ранијих кредита.

“Из резервоара у Kочанову уредићемо водоснабдевања, једном заувек хоћемо да решимо питање водоснабдевања у општини Дољевац и урадићемо фекалну канализацију за сва насељена местима у општини Дољевац. да и ви будете као и сви људи на западу Европе и да не будете неко ко ће да чека било чију милостињу. Да покажемо да Дољевчани на својим огњиштима имају будућност”, нагласио је Вучић.

Додао је да ће и у Пуковцу бити урађен плато, односно централни трг.

“Овако ће све да буде како сам рекао”, поручио је Вучић.

Док се Вучић обраћао из масе се чуо глас жене која је хтела да се обрати председнику, који је позвао оне који су је у томе спречавали речима да ће разговарати са њом.

“Пустите жену на миру, ја ћу да разговарам са њом, немам чега да се плашим јер говорим аргументима”, додао је Вучић.

Захвалио је грађанима Дољевца што су били увек уз своју државу и додао да ће држава помоћи тој општини у изградњи путева.

Поручио је да држава треба да учини да свако ко живи у Дољевцу треба да се осећа као да живи у Београду.

“Увек ћу гледати да се борим за вас и да будем ваш глас и у Беогаду и на сваком другом месту у Србији”, истакао је председник и захвалио им на, како је рекао, велинчанственом гостопримству.

Back to top button