Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Договорена са Путином цена гаса од 270 долара

СрбијаРеално/СОЧИ/25. 11 – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, након разговора са прердседником Русије Владимиром Путином у Сочију, да је договорена цена гаса од 270 долара, повећање обима и флексибилности испоруке у наредних шест месеци.

“У наредних шест месеци Србиј аће задржати садашњу цену од 270 долара, добићемо повећање количине гласа и флексибилност. Разговарали смо о дугорочном уговору, али је Путин рекао да ће све бити добро као и да ћемо имати и после тих шест месеци изузетну цену и повећање обима и верујем флексибилност”, рекао је Вучић, јавља Тањуг То је за нас као спас, оценио је Вучић и додао да нећемо иматио проблема ни са гасом ни са струјом. “Тако да нам је много помогао председник Путин својим односом и иако је крај уговора прихватио је да нам током зимске сезоне исту цену – то је био мој предлог а он је прихватио – био је више него фер”, нагласио је председник Србије.

Kако је рекао тим договором уштеђен је један национални стадион, решен проблем и Србија неће имати проблема са гасом, аснабдевање ће биоти редовно по непромењеној цени у наредних шест месеци. Истакао је и да ће Русија подржати Србију када је реч о Kосову и Метохији и додао: “Путин је имао 90 питања за мене из различитих области а ја 10. Разговарали смо о ситуацији у региону и свим притисцима којима смо истурени”.Он је додао да је са Путином разговарао о сарадњи две земље, изградњи железница, беовоз линије која је веома значајна и чија је изградња комплементарна са изградњом метроа у Београду.

“Очекујем ускоро потписивање договора о том питању. Разговарали смо и о радио фармацији, о много важних ствари где се за седам дана очекује потписивање договора и разговарали смо о војно техничкој сарадњи, где сам га упознао са различитим променама односа у региону”, рекао је Вучић.

Према његовим речима, он је говорио о томе шта се дешава у нашем окружењу рачунајући на то како Србија може да чувајући мир сачува своју стабилност и сигурност.

“Пошто смо ми потписали војно техничку сарадњу, ја сам га молио да одређене ствари стигну у Србију и неке ћемо имати пре краја године у нашој земљи. То нису стратешке, али су важне тактичке ствари. То су корнети за ракете за противоклопна дејства и верујем да ће то ускоро стићи у Србију. Биће и других већих ствари и то не далекој будућности”, објаснио је Вучић.

Kако је рекао , ми се не жалимо када суседне земље добијају поклоне од хаубица, бредлија, кајова хеликоптере, када купују авионе четири плус пете генерације и додао да морамо да им честитамо на томе.

“Морамо да будемо довољно одговорни и да не будемо слабији и џак за ударање, а када то кажем то значи да, уз одговорност и озбиљност коју имамо, морамо да будемо веома снажни. И ми радимо на томе и то ћемо наставити да радимо”, рекао је Вучић.

Back to top button