Izdvojene vestiSrbija

Vučić: Došao sam sa spremnim zaključcima, imamo nekoliko mera

SrbijaRealno/RAŠKA/13.04.23. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Rašku, na sastanak sa političkim predstavnicima Srba sa KiM, došao sa spremnim zaključcima koje je pripremio sa premijerkom, ministrima i Kancelarijom za KiM.

On je na početku sastanka rekao da će nakon razgovora o socio-ekonomskim merama razgovarati i o političkoj i bezbednosnosj situaciji na celom KiM i, u skladu sa tim šta Srbi na sastanku budu govorili, napraviće zaključke. Kako je rekao, ukupno je predviđeno 28 miliona evra mimo svega što je već oporedeljeno i ta će sredstva odmah biti na raspolaganju.

On je predstavio nekoliko mera, od kojih je prva povećanje privremene naknade, u ukupnom iznosu od 6.607.000 evra.

“Druga mera je ekonomsko osnaživanje nezaposlenih lica preko ustanova kulture, kancelarija za mlade. Ukupno oko 5.606.000 evra je opredeljeno za ovo, jer imamo lica sa visokom i višom spremom koji će dobiti naknade od 45 i 80.000 dinara”, rekao je Vučić. Kao treću tačku on je izdvojio unapređenje rada zdravstvenih ustanova gde će biti zaposleno 50 novih lekara i 50 medicinskih sestara, što je sa dodatkom oko dva miliona evra mera, kako bi se sačuvali zdravstveni radnici na KiM.

“Tačka četiri je podsticaj mladim bračnim parovima sa 50.000 za prvorođeno dete. Nemamo nižu stopu nataliteta na KiM. Ovim dodatno pojačavamo i podstičemo rađanje dece”, rekao je on. Vučić je na početku zamolio da u diskusiji učestvuju ljudi sa KiM, a sve ostale da prate i da ne učestvuju u raspravi.

Back to top button