Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Имамо добре односе са Словенијом, сарадња ће у будућности расти!

СрбијаРеално/БЕОГРАД/28.11 – Председник Србије Александар Вучић угостио је данас председника Словеније Борута Пахора на радном ручку у вили “Бокељка” и навео дасу разговарали о ситуацији у региону. “Мислим да имамо веома добре односе са Словенијом. Отворено смо говорили о свим проблемима у региону, који нису мали, упознао сам председника Пахора са иницијативом “Отворени Блакан”, рекао је Вучић.

Имамо добре односе са суседима и као пример за ту сарадњу је чињеница да смо пре десет година удвостручили БДП, навео је председник Србије и додао да ће та сарадња у будућности само расти. “Са своје стране сам истакао значај очувања мира, стабилности и сигурности. Сваки разговор који водимо може бити камен у тој кући мира коју покушавамо да изградимо.Односи између Србије и Словеније су на изузетно високом нивоу, односи међусобног поверења и уважавања, сваки наш сусрет доприноси развоју наших добрих односа и са тиме сам и више него задовољан. Хвала председнику Пахору што је дошао у Београд. Желимо још ближу и бољу сарадњу”, рекао је Вучић.

“Као што је председник Вучић рекао, увек сам био и остајем привржен уласку Западног Балкана у ЕУ. Последњих неколико година сам упозоравао да је процес укључивања Западног Балкана у ЕУ спор. Обе стране треба да ураде много више него протеклих година”, истакао је Пахор.

Како је рекао забринуит је због неких процеса на Западном Балкану и поценио да некие изјаве које се могу чути забрињавају. “На њих можемо да одговоримо брзом ширењу ЕУ на тај део Европу”, истакао је Пахор и додао: “Захваљујем се председниче на овом разговору. Желим да кажем да ћу се заложити да дође до имплементације Бриселског договора у односу дијалога Београда и Приштине. Желим да дође до имплементације онога што је договорено и да се преговори наставе”.

Back to top button