Izdvojene vestiPolitika

Вучић: Изборе расписујем 14 или 15 фебруара, потребно да референдум прође

СрбијаРеално /БЕОГРАД/ 24.12 – Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је на њему да распише парламентарне изборе 14 или 15 фебруара, а тада се расписују и градски, уз оцену да је потребно да референдум прође и да ће позвати грађане да изађу и заокруже да.

“Мој посао је да распишем парламентарне изборе 14. или 15. фебруара и да видимо како ће кампања протећи. Тада се расписују и градски избори, а председнички око 1. марта. Имамо много тешких и важних државних послова. На путу од Чачка према Ужицу имамо пакао. Добар део људи се враћа кући, Београђани су пошли на Тару и друге планине и гледамо што пре да отворимо тај пут, можда у наредних неколико недеља. Журимо око тих ствари, не мислимо о изборима. Чекам да између 15. фебруара и 1. марта донесемо ту одлуку”, рекао је Вучић.

Према његовим речима није лако направити истраживање када не знате противкандидате.

“Као што сте видели, неки други кажу да они побеђују у Београду. Постоје различита истраживања, за мене је најважније какво ће истраживање бити тог 3. априла. Избори нису игра, они су сувише озбиљна ствар. На изборима људи одлучују о својој будућности. Да ли ће изабрати оно што је било у прошлости, или оне који су показали да могу да их воде у будућност, да напредујемо на европском путу…”, казао је председник.

Зато је референдум средином јануара много битан, не зато што ће донети нешто владајућој партији, већ и због осталих, рекао је и додао: “Ја ћу позвати све људе да изађу и заокруже да”.

“Кажу да чим не будем на власти и не будем председник, или идем у затвор или ће да ме стрељају и протерају из Србије мене и моју породицу. Дакле, учешћем на изборима, ја пристајем да будем стрељан или протеран. Опозициони кандидати су различити. Бранимира Несторовића сам одликовао, не слажем се са свим његовим ставовима, али не пада ми на памет да говорим лоше о човеку који је у неком тренутку одиграо важну улогу за ову државу. Што се тиче осталих, нећу да вређам чак ни оне који ми прете да ћу да завршим као Чаушеску”, казао је председник.

Осврнуо се и на ново наоружање које смо добили и прецизирао: “Добили смо најсавременије наоружање, данас су стигли руски “Корнети”. Они су у рангу са “Џавелинима”, које, успут, Хрватска није добила, већ их је тек наручила. Ми не набављамо оружје да бисмо некога нападали, него да бисмо се бранили. Када сте снажни и у стању да бринете о својој земљи, много сте тежа мета. Радујем се због данашње испоруке, они се зову још и “убица тенкова”, веома је снажно и моћно оружје”, рекао је председник Вучић.

Back to top button