Izdvojene vestiSrbija

Vučić: Izbori na severu KiM biće užasan dan za demokratiju,sramota Evrope i sveta

SrbijaRealno/Beograd/20.04.23. – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će izbori u nedelju u četiri opštine na severu KiM biti užasan dan za demokratiju, težak dan za srpski narod, ali i sramota za Evropu, svet i zemlje Kvinte.

“To će biti dan kada će zvanično biti obležena sramota Evrope i sveta, zbog toga što su organizovali te izbore i pozdavljaju ih”, rekao je Vučić u emisiji “Prva tema” na TV Prva. Vučić je rekao da Srbiji ne učestvuju na tim izborima jer već 10 godina nije formirana Zajednica srpskih opština, u skladu sa Briselskim sporazumom. Istakao je da Srbi nisu napustili kosovske institucije zbog hira i zato što vole barikade, već zato što je protivpravno smenjen direktor Direkcije kosovske policije za Sever komandir Nenad Đurić, ali i zbog uvođenja verbalnog delikta za Srbe, hapšenja Srba i svakodnevnog maltretiranja i provociranja Srba.

“Pucali su na Jovanovića, koji je kriv jer je nosio šepre na mitrovačku pijacu”, naveo je Vučić. Ukazao je na to da “devet godina učestvujemo u institucijama po Briselskom sporazumu, dok Priština 10. godina po tom istom sporazumu ne formira ZSO”. “Biću sasvim otvoren, baš me briga – ovo je sramota Kvinte, šta se dešava”, naglasio je Vučić. Kaže da su svi na zapadu već podržali izbore u nedelju na severu KiM i “da će još nama da sole pamet kako su Srbi krivi”.

Back to top button