Izdvojene vestiPolitikaSrbija

Vučić: Kandidat za predsenika Skupštine Brnabić, za gradonačelnika BG Šapić

SrbijaRealno/Beograd/06.03.24. – Predsedik Srbije i član predsedništva SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ta stranka predložila da kandidat za predsednika Narodne skupštine Republike Srbije bude Ana Brnabić, a da kandidat za gradonačelnika Beograda bude Aleksandar Šapić. ”Od kad sam predsednik, i ona (Ana Brnabić) je predsednik vlade, ali će sada biti na drugoj najvažnijoj funkciji u Srbiji.

Ona je najpozitivnije iznenađenje u politici. Ona je osoba koja je najviše i najbrže napredovala”, rekao je Vučić. On je ocenio da nikada nije video nekoga ”ko je tom brzinom učio” i napredovao. ”Ne znam kako ću ja da se naviknem, ona će imati mnogo toga da pokaže, i ona je srećna i zadovoljna zbog novog izazova”, rekao je Vučić. On je istakao da je Brnabić zaslužila da vodi jednu od najvažnijih političkih funkcija u zemlji. ”Svi smo uvek spremni za obnavljanje, ambicije, snage, energije, svega drugog. Ako se dobro pokaže u Skupštini, Ana može da bude i predsednik, nije bila predsednik, nikad se ne zna”, rekao je Vučić.

Predsednik SNS Miloš Vučević je rekao da predsedništvo daje punu podršku Aleksandru Šapiću kao kandidatu za gradonačelnika grada Beograda. ”Aleksandar je, pre svega što se tiče politike i javne funkcije, dokazao, ostvario rezultate vodeći ili rukovodeći opštinu Novi Beograd, gradsku opštinu Novi Beograd i prethodnih, evo, gotovo nepune dve godine, glavni grad, grad Beograd”, rekao je Vučević. Predsednik Vučić je dodao da je na budućim izborima cilj SNS pobeda na svakom mestu. ”Neće biti lako, a gde god izgubimo, čestitaćemo protivnicima i idemo dalje. Borićemo se”, rekao je Vučić.

Back to top button